Datering
Vervaardiger onbekend

Schokkerbuurt

De Schokkerbuurt in Brunnepe, Kampen. Achtertuinen met veel gewas voor eigen behoeften en spulletjes als b.v. moestuin, kuip en waslijnen. Rechts een grote ton voor het opvangen van regenwater.

Identificatie
Titel
Schokkerbuurt
Objectnummer
F038056
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-49947
Over
Trefwoorden
 • tuin
  Tuinen als groen erfgoed zijn cultuurhistorisch waardevolle begrensde terreinen met een sier- of nutsfunctie. Tuinen zijn beplant, vaak ontsloten door paden en liggen meestal in de nabijheid van een huis. Nederlandse tuinen tussen 1700 en 1900 lagen ook buiten de stadssingels of wallen als buitentuin of speeltuin. In het Middel-Nederlands betekent tuyn of tuen vlechtwerk van teen, de omheining. (Haslinghuis)
 • moestuin
  Moestuinen zijn nutstuinen met een overwegend functionele indeling waarin groenten maar ook fruit worden geteeld als voedselvoorziening voor eigen gebruik. De moestuin kan omgeven zijn door een muur, schutting of haag en kan gebouwde elementen als een schuur, waterput, kas, koude bak of oranjerie bevatten. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
 • vissershuis
  Vissershuizen zijn de huizen van vissers en hun gezinnen. Vaak zijn er ook bedrijfsruimten aanwezig om vis te verwerken, gereedschap op te slaan en gereedschap, zoals netten, te repareren. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
 • waterton
  Watertonnen zijn gekuipt houten vaten, ongeveer cilindervormig maar in het midden breder, samengesteld uit duigen en bijeen gehouden door enkele ijzeren banden, voor de opslag van water.
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Brunnepe

Trefwoorden