Datering
Vervaardiger Willem Bastiaan Tholen

Volendam

Gezicht op Volendam vanaf de dijk gezien. Rechts het achterland, in het bladmidden de kerk en links de haven. Er lopen enkele figuren op de dijk. Opschriften/merken: r.o. in zwart krijt: Volendam / 25/6-21 / Tholen.; Opschriften/merken versozijde: in potlood: Uit het schetsboek van W.B. Tholen "Monikendam-Volendam" 1921.

Identificatie
Titel
Volendam
Objectnummer
009477
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-4707
Over
Trefwoorden
 • Volendam
Werk
Breedte
36.4 cm
Hoogte
25.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Willem Bastiaan Tholen (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • krijt (materiaal)
  Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat. (Conservation Dictionary)Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat, CaCO3.
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 10 februari 1977
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
aquarellist, etser, graficus, lithograaf

Willem Bastiaan Tholen

Amsterdam, 13 februari 1860 – Den Haag, 5 december 1931
Lees meer
RKD

Trefwoorden