Datering
Vervaardiger Johannes de (en zonen) Groot

Haagsche courant

Nr. 15 van de Haagsche Courant van 1796; van woensdag 3 februari.

Uitgebreide beschrijving

Nr. 15 van de Haagsche Courant van 1796; van woensdag 3 februari. De krant opent met de 'Derde Vervolg-Lyst van Persoonen, die verkoozen zyn voor het Volk van Nederland, tot de Nationale Vergadering'. Voor Enkhuizen is B. Blok representant, J. Tonneboeier eerste plaatsvervanger en E. Knave tweede plaatsvervanger.; Bovenaan op de voorzijde het wapen van 's-Gravenhage, opgehouden door twee leeuwen.; Imp.: m.b.: By JOHANNES DE GROOT EN ZOONEN.; Genaaid op een ondervel. Met een los ondervel van 46.9 x 29.5 cm.

Identificatie
Titel
Haagsche courant
Objectnummer
B001286
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • krant
  Bladen die regelmatig en met frequente tussenpozen, zoals dagelijks of wekelijks, worden gedrukt en verspreid, en die nieuws, redactioneel commentaar, hoofdartikelen, advertenties en ander actueel materiaal. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-4698
Over
Trefwoorden
 • krant
  Bladen die regelmatig en met frequente tussenpozen, zoals dagelijks of wekelijks, worden gedrukt en verspreid, en die nieuws, redactioneel commentaar, hoofdartikelen, advertenties en ander actueel materiaal. (AAT-Ned)
 • heraldiek
  Kennisgebied waarin men zich bezighoudt met familiewapens, inclusief hun afbeelding en gebruik, het vaststellen van wie het recht heeft deze te dragen, de genealogie van families met een eigen wapen en het behoud en de interpretatie van heraldische documenten. (AAT)
 • gemeentewapen
  Een stadswapen is een wapen dat geen officiële status (meer) heeft, maar wel door dorpsraden, stadsdeelraden en dergelijke en, na toestemming van de gemeente waaronder de betreffende plaats valt, door bijvoorbeeld plaatselijke verenigingen gebruikt mag worden. (Wikipedia)
Werk
Breedte
26.8 cm
Hoogte
41.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Johannes de (en zonen) Groot (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
Techniek
 • houtsnede (drukprocédé)
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden