Datering
Maker onbekend

Band

Boezelplaten zijn fraai "vernaaide" uiteinden van de boezelbanden. De in kruissteek geborduurde motieven en indelingen in rood - zwart komen veelal overeen met; die van de vernaaide linten. De 'vernaaide' platen worden bevestigd aan de boezelbanden; van een witte boezel die tijdens hoogtijdagen gedragen wordt. Ook worden ze bevestigd aan de achterbanden van de wollen boezel.

Wit linnen banden, zwart-rood/bruin geborduurd, initialen H.I. in prentletters, rondom overstoken, daaromheen een genaaid breitje in zwart - wit,; - achterbanden (2) wit linnen, zijn bruin - rood geborduurd, gefestonneerd en initialen L.C. in Friese letter, onderdelen c en d, vier koperen haakjes. Geborduurd over 11.5 cm.

Identificatie
Titel
Band
Objectnummer
005616
Objectcategorie
Textiel
Objecttype
 • band (strook textiel)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-415
Werk
Breedte
3.0 cm
Lengte
72.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Materiaal
 • katoen
  Textiel gemaakt van katoenvezels. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • koper
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Cu en het atoomnummer 29; het is roodachtig van kleur en is zeer smeedbaar en kneedbaar. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het woirdt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • linnen
  Linnen is textiel gemaakt van de vezels van vlas; het wordt onder meer gebruikt als drager voor schilderijen.
Techniek
 • borduren
  Verwijst naar het procedé waarbij een naald en een draad of een dunne metaaldraad worden gebruikt voor het stikken van decoratieve patronen in stof, leer, papier of ander materiaal. Gebruik 'brocheren' voor de techniek van het aanbrengen van inslagpatronen, waarmee verhoogde patronen worden ingeweven in een geweven stof.
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 21 september 1956
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Marken
 • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen