Datering
Vervaardiger onbekend

Deel van de "Rietvink"

Een stadsdeel van Blokzijl. Op de voorgrond een vaart met houten punters. Daarachter overtuinen met veel fruitbomen en een aantal mensen op de oever. Achter de bomen gaan een aantal huizen verscholen.

Identificatie
Titel
Deel van de "Rietvink"
Objectnummer
F023181
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-40616
Over
Trefwoorden
 • punter
 • tuin
  Tuinen als groen erfgoed zijn cultuurhistorisch waardevolle begrensde terreinen met een sier- of nutsfunctie. Tuinen zijn beplant, vaak ontsloten door paden en liggen meestal in de nabijheid van een huis. Nederlandse tuinen tussen 1700 en 1900 lagen ook buiten de stadssingels of wallen als buitentuin of speeltuin. In het Middel-Nederlands betekent tuyn of tuen vlechtwerk van teen, de omheining. (Haslinghuis)
 • boomgaard
  Boomgaarden zijn nutstuinen beplant met op stam gesnoeide vruchtbomen in een regelmatig plantverband. De veredelde fruitbomen zijn geënt en gesnoeid in relatie tot de gewenste fruitopbrengst, vorm en levensduur van de boom. Meest voorkomende soorten zijn appels en peren, daarnaast ook pruimen, kersen, noten en mispels. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
schenking
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Blokzijl

Trefwoorden