Datering
Maker onbekend

"GRACHT IN WINTERTOOI" AMSTERDAM - PRINSENGRACHT. Binnenvaartschepen

Binnenvaartschepen liggen 's winters afgemeerd in de Prinsengracht. Er wordt sneeuw geruimd. Vooraan een Hollandse roeiboot.

Identificatie
Titel
"GRACHT IN WINTERTOOI" AMSTERDAM - PRINSENGRACHT. Binnenvaartschepen
Objectnummer
F023173
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-40608
Over
Onderwerpen
  • Binnenvaartschip
    Aanduiding voor vaartuigen die worden gebruikt op afgesloten en relatief afgeschermde wateren, zoals rivieren, meren en kanalen. Gewoonlijk gebruikt voor het vervoer van personen of zaken, visvangst, sleep- en baggerwerken. Binnenvaartschepen kunnen zowel als zeilschip of als sleepschip gebouwd zijn. (AAT-Ned)Een binnenvaartschip is een schip dat als binnenvaartschip teboekstaat in de openbare registers of een schip dat niet teboekstaat in de openbare registers en blijkens zijn constructie noch uitsluitend noch in de hoofdzaak voor drijven in zee is bestemd.
  • Hollandse boot
    Platboomde boot van het aaktype, in gebruik in geheel Nederland en België als bijboot voor binnenvaartuigen, voor de visserij, als veer en werkboot en voor de pleziervaart. De boot kon ook gezeild worden en was dan getuigd met een sprietzeil en voorzien van zwaarden en een roer. (aatned.nl)Voornamelijk in hout gebouwde boot, die veel als bijboot gebruikt werd. (De Binnenvaart)
  • Stads- en dorpsgezicht
    In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.Groepen van onroerende zaken, van algemeen belang vanwege hun schoonheid, onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang, wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich een of meer monumenten bevinden
  • Winter
    Meestal het koudste seizoen van het jaar, tussen herfst en lente. (AAT)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Amsterdam
  • Bergen (Noordholland)
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden