Datering
Vervaardiger onbekend

De m.s. 'W.F. van der Wyck'

De motorboot voor passagiers en goederen m.s. 'W.F. van der Wyck' tijdens een excursie reis naar de Zuiderzeewerken in haven. Op de achtergrond kranen, een bok, het stadje en wat schepen.

Identificatie
Titel
De m.s. 'W.F. van der Wyck'
Objectnummer
F022619
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-40068
Over
Trefwoorden
 • motorvaartuig
  Een vaartuig dat voor de voortstuwing over een verbrandingsmotor kan beschikken, het kan eventueel dus ook met spierkracht of door de wind voortbewogen worden. (debinnenvaart.nl)
 • passagiersvaartuig
 • veerboot
  Veer voor het overzetten van voertuigen en personen. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)Schepen die personen, voertuigen of stortgoederen over rivieren, baaien of andere kleine wateren vervoeren, meestal volgens een vast dienstregeling. (aatned.nl)Een veerboot, of veerpont, ook pont of veer genoemd, is een vaartuig dat een verbinding onderhoudt. (Thesaurus landschap)Vaartuig waarmee personen en wagens over rivier of vaart werden over gevaren; deze overzetvaartuigen hadden als regel een schouwachtige gedaante waarbij de heve het mogelijk maakte dat men zonder probleem van het schip op het land kon stappen afrijden. (Verdwenen Schepen (G.J. Schutten, 2004))
 • Zuiderzeewerken
 • hef- en trekwerktuig
  Onder de hef- en trekwerktuigen worden alle soorten werktuigen verstaan, die een hefinrichting bevatten en werktuigen, die een trekinrichting hebben.
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend (fotograaf)
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
schenking
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Kornwerderzand
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden