Datering
Maker onbekend

Havenbuurt, eiland Marken.

De Havenbuurt in de winter met op de voorgrond een afgebrand huis. Een vrouw staat er vertwijfeld naar te kijken. In de verte de Kerkbuurt.

Identificatie
Titel
Havenbuurt, eiland Marken.
Objectnummer
F021353
Objectcategorie
Fotocollectie
Over
Onderwerpen
 • Houten huis
  Bouwwerk dat tot woning van mensen dient, woonhuis of boerenhuis. (Haslinghuis)
 • Brand
  Wordt gebruikt voor gebeurtenissen waarbij iets geheel of gedeeltelijk door brand wordt verwoest, zowel toevallig als opzettelijk. Gebruik 'verbranden' voor het proces van iets veranderen, verwonden of verwoesten door brand of hitte. (AAT-NED,)
 • Stads- en dorpsgezicht
  In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.Groepen van onroerende zaken, van algemeen belang vanwege hun schoonheid, onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang, wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich een of meer monumenten bevinden
 • Winter
  Meestal het koudste seizoen van het jaar, tussen herfst en lente. (AAT)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Marken

Trefwoorden