Datering
Vervaardiger N.J. Steltenpool

Tuinwal bij Noordburen

Een restant van een tuinwal bij Noordburen. De tuinwallen zijn op Wieringen zo goed als verdwenen. Op Texel zijn er nog velen te vinden.

Identificatie
Titel
Tuinwal bij Noordburen
Objectnummer
F019823
Handle
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-37721
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • negatief
  Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Over
Trefwoorden
 • weidelandschap
  Gebied met grote stukken grasland, weilanden.
 • omheining
  Een afscheiding rond een bepaald terrein of erf. (WikiWoordenboek)
 • hek
  Hekken zijn de bewegende delen in een omheining of poort en bieden toegang tot een tuin, park, erf, begraafplaats of ander terrein. Het hek bestaat uit een samenstel van spijlen en regels, staven of tralies, is bevestigd aan stijlen en kan afgesloten worden. Een hek kan zijn gemaakt van hout of metaal en biedt doorzicht. De vorm kan variëren van een meer dan manshoog rijk versierd smeedijzeren toegangshek van een buitenplaats tot een eenvoudig laag houten hek. (Haslinghuis)
 • tuinwal
  Onbegroeide wal van graszoden., Een gemiddelde tuinwal heeft een hoogte van ongeveer een meter; de breedte is aan de voet een meter en aan de bovenzijde een halve meter.Onbegroeide wal van graszoden., Een gemiddelde tuunwal heeft een hoogte van ongeveer een meter; de breedte is aan de voet een meter en aan de bovenzijde een halve meter.
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. N.J. Steltenpool
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Wieringen
fotograaf

Ko Steltenpool

, 1939

Lees meer
RKD

Trefwoorden