Datering
Vervaardiger N.J. Steltenpool

Landschap met Ned. Herv. kerk

Het dorp ligt op een rug verhoogd in het landschap. Op de voorgrond een walsloot. Ned. Herv. kerk in oorspronkelijk romaanse stijl. Rond 1995 gerestaureerd.

Identificatie
Titel
Landschap met Ned. Herv. kerk
Objectnummer
F019818
Handle
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-37716
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • negatief
  Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Over
Trefwoorden
 • kerkgebouw
  Kerken zijn gebouwen waar de christelijke godsdienstoefening wordt gehouden. Aanvankelijk was de altaarruimte het belangrijkste onderdeel. In de verschillende katholieke liturgieën is deze dat nog. Sinds de Hervorming ook als preekkerk. Een parochie wordt bediend door een parochie- of kerspelkerk. Als aan de kerk een kapittel van kanunniken is verbonden, spreekt men van een collegiale of kapittelkerk. Een stifts-, abdij- of kloosterkerk behoort bij een kloostergemeenschap. De hoogste rang bezit een kathedraal of dom. (Haslinghuis)
 • weidelandschap
  Gebied met grote stukken grasland, weilanden.
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. N.J. Steltenpool
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Oosterland
fotograaf

Ko Steltenpool

, 1939

Lees meer
RKD

Trefwoorden