Datering
Vervaardiger N.J. Steltenpool

Kop-rompboerderij bij Oosterzee

Erf met landbouwwerktuigen voor boerderij met hoog geboomte. Oosterzee is een dorpje bij Lemmer.

Identificatie
Titel
Kop-rompboerderij bij Oosterzee
Objectnummer
F019790
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • negatief
    Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-37688
Over
Trefwoorden
  • kop-rompboerderij
    Kop-rompboerderijen zijn varianten van de kop-hals-romp-boerderijen. Hierbij zijn de kop en de hals niet zichtbaar gescheiden, maar waarbij de woon- en werkfuncties zo gescheiden zijn in de kop, dat er toch sprake is van een gedeelte met halsfunctie. Deze boerderijen komen voor in het oosten van Friesland en in het Groningse Westerkwartier, waar de bodem bestaat uit zandgrond, die minder vruchtbaar is dan de kleigrond in Noord-Friesland en Groningen. In de 20ste eeuw worden de kop-rompboerderijen ook op andere plekken gebouwd, zoals in de Wieringermeerpolder, de Noordoostpolder. Ook wordt het type gebruikt in de wederopbouwperiode.
  • landbouwwerktuig
    Een landbouwmachine is een machine of instrument om handwerk in de landbouw te vervangen door mechanische systemen, met als doel de productiviteit en efficiëntie van de verschillende landbouwhandelingen te verhogen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. N.J. Steltenpool (museumfotograaf)
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA

, –

Trefwoorden