Datering
Vervaardiger N.J. Steltenpool

De vesting van Naarden

De Ned. Herv. kerk van Naarden met de vestingwal. De 17de-eeuwse vestingwerken zijn grotendeels gerestaureerd. De stervormige opzet vormt een bijzonder stedebouwkundig element in het omringende landschap.

Identificatie
Titel
De vesting van Naarden
Objectnummer
F019623
Handle
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-37521
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • negatief
  Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Over
Trefwoorden
 • kerkgebouw
  Kerken zijn gebouwen waar de christelijke godsdienstoefening wordt gehouden. Aanvankelijk was de altaarruimte het belangrijkste onderdeel. In de verschillende katholieke liturgieën is deze dat nog. Sinds de Hervorming ook als preekkerk. Een parochie wordt bediend door een parochie- of kerspelkerk. Als aan de kerk een kapittel van kanunniken is verbonden, spreekt men van een collegiale of kapittelkerk. Een stifts-, abdij- of kloosterkerk behoort bij een kloostergemeenschap. De hoogste rang bezit een kathedraal of dom. (Haslinghuis)
 • vestingwerk
  Permanent verdedigingswerk. (Stichting Menno van Coehoorn)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. N.J. Steltenpool
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Naarden
fotograaf

Ko Steltenpool

, 1939

Lees meer
RKD

Trefwoorden