Datering
Maker onbekend

Veluws dorpsleven Naar de markt

Man en vrouw in Veluwse dracht met rieten mand aan de arm loopend op een zandweg in boomrijke omgeving.

Identificatie
Titel
Veluws dorpsleven Naar de markt
Objectnummer
F017467
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-35646
Over
Onderwerpen
  • Klederdracht
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
  • Mand
    Bak gemaakt van gevlochten rotan of tenen voorzien van een handvat. (ABR)Tenen mandEen mand is een gevlochten object, ook wel korf genoemd, en soms voorzien van oren of hengsel om ze gemakkelijker te kunnen dragen en dient om iets in te doen. De mand is daarbij van alle kanten behalve de bovenkant afgesloten. Die kan soms gedicht worden met een deksel. Van oudsher zijn wilgentenen, stro, gras, rotan, pitriet en houtspanen populaire materialen om manden van te maken. Tegenwoordig worden ook papier, metaaldraad en kunststoffen gebruikt.
  • Portret
    Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA

Trefwoorden