Datering
Maker Han de (Ameland) Vries

Oudheidkamer van de Stichting "de Oude Pôlle", Ameland

Tegeltableau in de stijlkamer. Verso: 'De schipper van de "Bardica Welvaren" n.l. Pieter C. Sorgdrager heeft in 1751 deze woning laten bouwen en als herinnering aan de walvisvaart dit tegeltableau aangebracht.'

Identificatie
Titel
Oudheidkamer van de Stichting "de Oude Pôlle", Ameland
Objectnummer
F017424
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-35615
Over
Onderwerpen
  • Tegeltableau
    Een tegeltableau is een meestal figuratief beschilderde voorstelling op een in aardewerk tegels verdeeld vlak, dat na de beschildering is gebakken en geglazuurd. (Wikipedia)Tegels die gezamenlijk drager zijn van een voorstelling. (Religieus Erfgoedthesaurus)Tegeltableaus zijn rechthoekige wandtegels, doorgaand beschilderd met een voorstelling en aldus een geheel vormend. (Haslinghuis)
  • Scheepsvoorstelling
    Voorstelling van een schip of groep schepen die geen bepaald scheepstype is en veelal voortkomend uit de fantasie van de vervaaardger, of die als versiering dient.
  • Walvisvaarder (vaartuig)
    Schepen die worden gebruikt bij een onderdeel van de walvisvangst.Walvisvaarders zijn van oorsprong zeilvaartuigen die werden gebruikt voor het jagen op walvissen. Tegenwoordig zijn het gemotoriseerde vaartuigen voor de verwerking van gevangen walvissen, tevens moederschip van de vangboten. (AAT-Ned)
Vervaardiging
Maker
  1. Han de (Ameland) Vries ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Ameland
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden