Datering
Maker Urk Foto Wakker

Vischhandel G. Snoek

Zicht op de gevel van de vishandel met poserende mannen voor de ingang en bij de haringtonnen.

Identificatie
Titel
Vischhandel G. Snoek
Objectnummer
F017386
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-35583
Over
Onderwerpen
  • Vishandel
    Viswinkels zijn winkels waar verse, gerookte en gebakken vis verkocht wordt. Ook worden er vaak huisgemaakte specialiteiten zoals eigengemaakte salades en visgerechten verkocht. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Gevel
    Driehoekige top van een muur of houten wand, die voor het dak is geplaatst, later in het bijz. de gehele driehoekig afgedekte voormuur van een huis of de voormuur in het algemeen, ook als de muur horizontaal is afgedekt. Tenslotte wordt van voor-, achter-, zij- en brandgevels gesproken. Zonder nadere aanduiding betekent gevel echter voorgevel. De esthetische werking van de gevel berust grotendeels op de verhouding en verdeling van gesloten en open partijen (dammen, vensters) en op de geleding: horizontaal door lijsten, friezen enz., verticaal door zuilen, pilasters, risalieten.
  • Harington
    Het pakken van de haring in tonnen was een vak apart. De Enkhuizers wisten precies welke tonnen ze hiervoor moesten gebruiken en hoe ze de vis moesten verpakken. De haring bleef zo lang goed, wat belangrijk was voor de export.
Vervaardiging
Maker
  1. Urk Foto Wakker ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Urk
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden