Datering
Maker van der Peijl

Het mooie Oerd Ameland Ritse Mooi's hut.

Grazende koeien en paard aan voet van duin. Op linker duin de hut van Ritse Mooi. Op rechter duin staat een houten uitkijktorentje met Nederlandse vlag in top.

Identificatie
Titel
Het mooie Oerd Ameland Ritse Mooi's hut.
Objectnummer
F016761
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-35007
Over
Onderwerpen
  • Hut (bouwwerk)
    Hutten zijn kleine eenvoudig ingerichte woningen, van hout, leem of plaggen opgetrokken. Meestal op het platteland of in het bos. Tijdelijk, gemakkelijk verplaatsbaar verblijf voor kolonisten, ontginners, onderzoekers. De meest primitieve vorm van de houten hut is de blokhut van op elkaar gestapelde stammen. De meer ontwikkelde hut bestaat uit stijlen en planken.
  • Duinlandschap
    Uit duinen bestaand gebied.
  • Rund
    De runderen (Bovinae) vormen een onderfamilie van de familie der holhoornigen (Bovidae). De onderfamilie omvat onder andere gedomesticeeerd rundvee, de Amerikaanse bizon, waterbuffel, jak en diverse antilopen, waaronder de koedoes en de elandantilope. Vooral het volwassen dier van het bekende holhoornige herkauwende zoogdier uit het geslacht Bos dat om zijn vlees en melk en ook wel als trekdier gehouden wordt. (Wikipedia/MARDOC)
  • Paard
    Het paard (Equus ferus caballus) is een gedomesticeerd hoefdier uit de orde der onevenhoevigen, een van de ongeveer tien huidige soorten uit de familie der paardachtigen (Equidae). Het gedomesticeerde paard wordt voornamelijk gehouden als rij- en trekdier. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
  1. van der Peijl ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Ameland

Trefwoorden