Datering
Maker Hendrik Lap

GEDEELTE EENER HINDELOOPER BINNE KAMER. Antieke, beschilderde kamers zijn te bezichtigen bij H. Glashouwer Wzn. HINDELOOPEN.

Aquarel van een Hindelooper interieur vervaardigd door Hendrik Lap in 1870.

Identificatie
Titel
GEDEELTE EENER HINDELOOPER BINNE KAMER. Antieke, beschilderde kamers zijn te bezichtigen bij H. Glashouwer Wzn. HINDELOOPEN.
Objectnummer
F015659
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Over
Onderwerpen
 • woninginrichting
  Objecten oorspronkelijk gemaakt voor het faciliteren van menselijke activiteit en te voorzien in lichamelijke behoeften in het algemeen door het leveren comfort, gemak en veiligheid.
 • klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • aquarel
  Een verf die wordt verkregen door pigmenten te mengen in een waterig oplosmiddel, meestal in Arabische gom; wordt doorgaans aangebracht met een kwast. (Zuiderzeemuseum)
Vervaardiging
Maker
 1. Hendrik Lap (vervaardiger)
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Hindeloopen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
schilder

Hendrik Lap

Hindeloopen, 17 mei 1824 – 22 februari 1874
Lees meer
RKD

Trefwoorden