Datering
Maker Pieter Jonker

Personeel en opzichter van het waterschap

Opzichter Lodewijk Louwers poseert voor het waterschapshuis de 'Tent' in Andijk-Oost. Hij zit temidden van de zeven andere 'redders' van West-Friesland na de zware storm van 13 januari 1916. Ze werden voor hun grote moed en doeltreffende actie bedankt namens de autoriteiten door Simon Prins (tweede van links in het linker raam), die waarnemend dijkgraaf was en ook burgemeester van Grootebroek. De acht redders zijn van links naar rechts op de voorste rij: Kees Zwier, opzichter Louwers, Roelof Zwaan (17 jaar), en op de tweede rij: Hendrik Zwaan (vader van Roelof), Piet Dekker, Klaas Kruk, Jaap zwier en Piet de Wit. In de 'Tent' staan van links naar rechts: Flora Louwers (de echtgenote van de opzichter), Simon Prins, Piet Groot (de latere burgemeester van Andijk), Irma (een Oostenrijks meisje dat bij de fam. Louwers woonde), juffrouw Bais (een familielid van Louwers), Piet Groot Jacobszoon (landbouwer uit Enkhuizen) en Oude Minnis.

Identificatie
Titel
Personeel en opzichter van het waterschap
Objectnummer
F014828
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-33235
Over
Onderwerpen
  • Waterschap
    Een Waterschap is een openbaar lichaam welke de waterstaatkundige verzorging van een bepaald gebied ten doel heeft.Waterschappen zijn lichamen, die, onder toezicht van de Provinciale Staten, in een bepaald gebied voor waterlozing en waterkering zorgen.
  • Groepsportret
    Een groepsportret is in de beeldende kunst een portret van meerdere personen. (Wikipedia)
  • Waterschapshuis
    Gemeenlandshuizen zijn gebouwen waarin het bestuur van een waterschap is gevestigd.
Vervaardiging
Maker
  1. Pieter Jonker ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Andijk
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden

Reacties

  • Ronald Oostendorp 3 maanden geleden

    Het waterschapshuis 'de Tent' heeft altijd gestaan in Enkhuizen. Denkbaar, maar ten onrechte, werd het onderschrift 'Andijk' gezet op foto's van de Oosterdijk.

    Met groet,

    Ronald Oostendorp