Datering
Vervaardiger N.J. Steltenpool

Stadsboerderij

Stadsboerderij met gesloten luiken voor de vensters. Op straat een wipkar en een stapel kisten. Op de achtergrond een wasrek. Keienbestrating.

Identificatie
Titel
Stadsboerderij
Objectnummer
F011707
Handle
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-33193
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Trefwoorden
 • natuursteen
  natuursteen: gesteente, niet gevormd in ambachtelijke of industriële processen.
 • straat
  Weg van zeer plaatselijk belang, gelegen binnen bebouwd gebied. (BRT)
 • kar
  Te gebruiken voor tweewielige gebruiksvoertuigen die door dieren werden getrokken, in eerste instantie gebouwd als gebruiksvoertuigen, hoewel er varianten waren die waren ontworpen als sportvoertuigen of voor persoonlijk vervoer. (AAT-Ned)
 • kist
  Vrij grote stevige rechthoekige doos voor opslag of vervoer van losse goederen, soms voorzien van bewerking op de buitenwand. (ABR)
 • stadsboerderij
  Stadsboerderijen zijn boerderijen die in een stad, vaak binnen de stadssmuren, zijn gelegen. De stad bood bescherming, het platteland niet. De weidegrond lag buiten de stad.
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. N.J. Steltenpool
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Elburg
fotograaf

Ko Steltenpool

, 1939

Lees meer
RKD

Trefwoorden