Datering
Vervaardiger onbekend

Fuikenboten met bun

Tweetal fuikenboten met bun om de vis levend te houden.

Identificatie
Titel
Fuikenboten met bun
Objectnummer
F010191
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • negatief
  Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-32567
Over
Trefwoorden
 • fuikenboot
  Vissersboot lijkend op een fannie maar kleiner en met een spits toelopende achtersteven. Men kan er ook geen mast met zeil in plaatsen zoals in een fannie. (MARDOC)Boot waarmee op de binnenwateren op aal werd gevist.
 • visbun
  Visbunnen zijn in schepen tegen de romp aansluitende ruimten, die door middel van kleine openingen, in verbinding met het water buiten het schip staan. Deze gaten worden bungaten genoemd. De visbun wordt gebruikt om de gevangen vis levend te kunnen bewaren. Een bun kan meerdere achter elkaar geplaatste compartimenten bezitten. Deze ruimten noemt men plaatselijk het voor-, achter- of middenruim.
 • visserij
  Het beroepsmatig of als ontspanning vangen van vis. (AAT)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA

Trefwoorden