Datering
Vervaardiger onbekend

Pluut ZS 3

Een pluut, de Zwartsluis 3, aan de kade, gezien vanaf de achterkant. In het midden van het schip bevindt zich de bun.

Identificatie
Titel
Pluut ZS 3
Objectnummer
F009910
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • negatief
  Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-32366
Over
Trefwoorden
 • pluut
  Platboomd vissersvaartuig van de Zuiderzee vooral van de Oostwal. Lijkt enigszins op de schokker, maar heeft een smaller vlak, minder zeeg en is slanker gebouwd. De laatste pluut is in 1948 te Harderwijk gebouwd. (MARDOC)
 • visbun
  Visbunnen zijn in schepen tegen de romp aansluitende ruimten, die door middel van kleine openingen, in verbinding met het water buiten het schip staan. Deze gaten worden bungaten genoemd. De visbun wordt gebruikt om de gevangen vis levend te kunnen bewaren. Een bun kan meerdere achter elkaar geplaatste compartimenten bezitten. Deze ruimten noemt men plaatselijk het voor-, achter- of middenruim.
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Zwartsluis

Trefwoorden