Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Rokerij in bedrijf aan de haven

Rokerij aan de binnenhaven van Vollenhove. De NH-kerk op de achtergrond.

Identificatie
Titel
Rokerij in bedrijf aan de haven
Objectnummer
F009772
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • negatief
    Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-32252
Over
Onderwerpen
  • Visrokerij
    Visrokerijen zijn werkcomplexen van vissers of visventers bestaande uit vishangen, woningen, opslagruimten en boetruimten. Bepaalde vissoorten, zoals aal en makreel, worden er gerookt. (Van Dale)
  • Kerkgebouw
    Kerken zijn gebouwen waar de christelijke godsdienstoefening wordt gehouden. Aanvankelijk was de altaarruimte het belangrijkste onderdeel. In de verschillende katholieke liturgieën is deze dat nog. Sinds de Hervorming ook als preekkerk. Een parochie wordt bediend door een parochie- of kerspelkerk. Als aan de kerk een kapittel van kanunniken is verbonden, spreekt men van een collegiale of kapittelkerk. Een stifts-, abdij- of kloosterkerk behoort bij een kloostergemeenschap. De hoogste rang bezit een kathedraal of dom. (Haslinghuis)
  • Haven
    Lig- en bergplaats voor vaartuigen. (BRT)
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
kopie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Vollenhove

, –

Trefwoorden