Datering
Vervaardiger Gerrit Franx

Publicatie

Aankondiging van een belasting door het Enkhuizer stadsbestuur die ten goede zal komen aan de stad Enkhuizen en geldt voor alle inwoners die 'boven de 200:-:- gegoed zynde'

Uitgebreide beschrijving

Aankondiging van een belasting door het Enkhuizer stadsbestuur die ten goede zal komen aan de stad Enkhuizen en geldt voor alle inwoners die 'boven de 200:-:- gegoed zynde'. Bevat tien artikelen waarin de bepalingen van de belastingheffing zijn vastgelegd. Groot formaat, bestaande uit twee aan elkaar geplakte vellen papier.; Gedateerd: 16 september 1795.; Imp.: m.o.: Te ENKHUIZEN, by G: FRANX, Boekverkoper in de Oude Westerstraat.

Identificatie
Titel
Publicatie
Objectnummer
B001320
Objectcategorie
Grafiek
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-3155
Over
Trefwoorden
 • pamflet
  Wordt gebruikt voor volledige, niet-periodieke gedrukte geschriften met meestal minder dan 80 pagina's en vaak met een papieren kaft. Soms zijn het korte verhandelingen over actuele thema's of onderwerpen. Voor kleinere gedrukte geschriften bestaand uit één gevouwen en niet ingenaaide of gebonden blad wordt 'vouwbladen' gebruikt. (AAT-Ned)
 • stadsbestuur
  College dat krachtens opgedragen bevoegdheid de aangelegenheden van een stad regelt en leidt.
Werk
Breedte
39.0 cm
Hoogte
92.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Gerrit Franx (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden