Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Kuinre gezien vanaf een boerenerf

Het stadje gezien vanaf de overzijde van de Kuinder. Weiland op de voorgrond met landhekken en kippenhokken. Op de achtergrond het raadhuis.

Identificatie
Titel
Kuinre gezien vanaf een boerenerf
Objectnummer
F008638
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • negatief
    Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-31246
Over
Onderwerpen
  • Weidelandschap
    Gebied met grote stukken grasland, weilanden.
  • Hek
    Hekken zijn de bewegende delen in een omheining of poort en bieden toegang tot een tuin, park, erf, begraafplaats of ander terrein. Het hek bestaat uit een samenstel van spijlen en regels, staven of tralies, is bevestigd aan stijlen en kan afgesloten worden. Een hek kan zijn gemaakt van hout of metaal en biedt doorzicht. De vorm kan variëren van een meer dan manshoog rijk versierd smeedijzeren toegangshek van een buitenplaats tot een eenvoudig laag houten hek. (Haslinghuis)
  • Omheining
    Een afscheiding rond een bepaald terrein of erf. (WikiWoordenboek)
  • Kippenhok
    Kippenhokken zijn overdekte verblijfplaatsen voor kippen. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Raadhuis
    Gebouw waar burgemeester en vroedschap, de raad, bijeenkwam, en waar door de schout of vierschaar recht werd gesproken, rechthuis. De naam werd ook in steden gebruikt. (Haslinghuis)
  • Stads- en dorpsgezicht
    In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.Groepen van onroerende zaken, van algemeen belang vanwege hun schoonheid, onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang, wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich een of meer monumenten bevinden
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma (fotograaf)
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Kuinre

, –

Trefwoorden