Datering
Vervaardiger onbekend

Huis te Urk

Bouwvallige woning aan de Kerkstraat. De ramen zijn gebroken of dichtgetimmerd. Op de voorgrond hangt een gespannen lijn met wasgoed, een fiets een een brommer.

Identificatie
Titel
Huis te Urk
Objectnummer
F008430
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • negatief
  Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-31118
Over
Trefwoorden
 • woonhuis
  Woonhuizen zijn huizen waarin gewoond wordt.
 • wasdag
  Vaste dag in de week waarop men de was pleegt te doen.
 • fiets
  Een fiets is een voertuig dat door spierkracht wordt aangedreven. De snelheid kan variëren aangezien de gebruiker zelf kan bepalen hoeveel energie hij/zij in het aandrijven steekt. De hedendaagse fiets bestaat uit ten minste twee wielen, een frame, een zadel, een stuur en een trapas met pedalen. Sommige fietsen hebben een (hulp)motor. Fietsen met een elektrische motor als aandrijving worden ook wel 'e-bikes' genoemd. Tot 1966 was de wettelijke term in Nederland rijwiel. In Vlaanderen wordt ook het Franse vélo gebruikt.
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Urk

Trefwoorden