Datering
Vervaardiger Jan Wolthers

Aanvoer van bessen, tussen 1900 en 1910

Aanvoer van bessen verpakt in bussels bij café de "Stoep" van 'Bessentuin' in de Bangert bij Blokker. De bussels worden uit de veldschuiten op de wal gezet. Veel mensen kijken toe.

Identificatie
Titel
Aanvoer van bessen, tussen 1900 en 1910
Objectnummer
F008115
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • negatief
  Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-30919
Over
Trefwoorden
 • transport
  Het proces of de handeling waarbij iets naar elders wordt overgebracht. (AAT-Ned)
 • laden en lossen
 • veldschuit
  Westfriese schuit speciaal geschikt voor de akkerbouw; het werd in de 19e eeuw al veel gebruikt, meestal voor vervoer van de oogst naar veilingen; ze hadden verschillende lengtes (15 tot 17 voet) en werden begin 20e eeuw nog groter tot wel 22 voet, maar het uiterlijk bleef hetzelfde; om genoeg draagvermogen te verkrijgen waren de boorden voor en achter vrij ver doorgebogen wat hen, met de boezels erop, hun specifieke uiterlijk gaf.
 • mand
  Bak gemaakt van gevlochten rotan of tenen voorzien van een handvat. (ABR)Tenen mandEen mand is een gevlochten object, ook wel korf genoemd, en soms voorzien van oren of hengsel om ze gemakkelijker te kunnen dragen en dient om iets in te doen. De mand is daarbij van alle kanten behalve de bovenkant afgesloten. Die kan soms gedicht worden met een deksel. Van oudsher zijn wilgentenen, stro, gras, rotan, pitriet en houtspanen populaire materialen om manden van te maken. Tegenwoordig worden ook papier, metaaldraad en kunststoffen gebruikt.
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Jan Wolthers (fotograaf)
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
Copyright
BY-SA

Trefwoorden