Datering
Vervaardiger onbekend

Punter, bijboot en bons, aangemeerd

De punter EB 34 (links) heeft een bunnetje om de vis levend in te bewaren. Daarnaast ligt een bijbootje van een botter of bons. Daar weer naast, geheel rechts ligt een bonsje.

Identificatie
Titel
Punter, bijboot en bons, aangemeerd
Objectnummer
F007993
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • negatief
  Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-30890
Over
Trefwoorden
 • punter
 • visbun
  Visbunnen zijn in schepen tegen de romp aansluitende ruimten, die door middel van kleine openingen, in verbinding met het water buiten het schip staan. Deze gaten worden bungaten genoemd. De visbun wordt gebruikt om de gevangen vis levend te kunnen bewaren. Een bun kan meerdere achter elkaar geplaatste compartimenten bezitten. Deze ruimten noemt men plaatselijk het voor-, achter- of middenruim.
 • bons (vaartuig)
  Nederlands klein platboomd vissersvaartuig waarmee vroeger ansjovis en haring werd gevangen in de noordoosthoek van de Zuiderzee. Het lijkt sterl op de schokker maar is kleiner van afmetingen. Lengte ca. 11 m.
 • aanlegplaats
  Aanlegplaats, aanleg, ligplaats: plaats waar voorzieningen om schepen aan af te meren aangebracht zijn. (De Binnenvaart)
 • haven
  Lig- en bergplaats voor vaartuigen. (BRT)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Elburg

Trefwoorden