Datering
Maker onbekend

Tramhuisje Marken Volendam

Tramhuisje gelegen aan het IJ tegenover Station Amsterdam Centraal. Een houten lantaarnpaal en een Volendamse op de voorgrond. R.K. Basiliek van de H. Nicolaas op de achtergrond.

Identificatie
Titel
Tramhuisje Marken Volendam
Objectnummer
F007760
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • negatief
    Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-30722
Over
Onderwerpen
  • Tram
    De tram is een vervoermiddel dat geleid wordt met rails, net als de trein en de metro. In tegenstelling tot het spoorverkeer zijn de rails echter vaak op de openbare weg aangebracht, waarmee de tram tussen het andere verkeer rijdt. Daarom worden trams met richtingaanwijzers en remlichten uitgerust. Tegenwoordig rijden trams meestal in steden. De meeste interlokale trams zijn in de loop der tijd vervangen door busdiensten. Het voertuig wordt tegenwoordig meestal aangedreven door een elektromotor die de elektrische stroom betrekken van een bovenleiding, net als bij een elektrisch aangedreven trein.
  • Stationsgebouw
    Delen van treinstations die onderdak verschaffen aan mensen die op hun trein wachten. (AAT-Ned)
  • Lantaarnpaal
    Palen waar lampen of lantaarns aan zijn bevestigd, meestal buiten. (AAT-Ned)
  • Klederdracht
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Amsterdam

Trefwoorden