Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Boerenerf met melkemmerrek

Melkemmers gestoken op zijsporten aan staande paal op boerenerf. Paalkop versierd met gedraaide vaasvorm. Op de achtergrond een wagenwiel horizontaal op een paal als druiprek, en waterpomp tegen gevel. In de verte een rij melkbussen op druiprek.

Identificatie
Titel
Boerenerf met melkemmerrek
Objectnummer
F004919
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-30088
Over
Onderwerpen
  • Boerenerf
    Boerenerven zijn verharde of onverharde erven direct om een boerderij gelegen en bieden ruimte voor activiteiten en opslag die bij de boerderij horen zoals een dorsvloer, stallen, hokken en schuren maar ook tuinen, boomgaarden en geriefhout. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Agrarisch gereedschap
    Uitrusting en gereedschap dat wordt gebruikt in het landbouw-, tuinbouw- en veehoudersbedrijf.
  • Melkbus
    Ruwweg cilindrische houders met deksel en met een of twee handvatten gebruikt voor het houden, koelen en vervoer van melk, in verschillende hoeveelheden en in het algemeen gemaakt van roestvrij staal of vertind gegalvaniseerd staal. (AAT-Ned)
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Oudemirdum

, –

Trefwoorden