Datering
Vervaardiger Siebe Jan Bouma

Geborduurd deel van tulen ondermuts

Het patroon van de het geborduurde deel van de tulen ondermuts gedragen bij de oorijzerdracht. Dit deel werd zo kant en klaar verkocht. De dracht met de Noordhollandse kap is tot ongeveer 1900 op Terschelling gedragen.

Identificatie
Titel
Geborduurd deel van tulen ondermuts
Objectnummer
F003541
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-29265
Over
Trefwoorden
 • hoofdbedekking
  Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
 • borduurwerk
  Geborduurde versiering. (ABR)Verwijst naar werken die zich kenmerken door een patroon of ontwerp dat is uitgevoerd in met draad of fijn metaaldraad gemaakte steken. De patronen worden gewoonlijk uitgevoerd op stof, maar ook leer, papier of andere media kunnen worden gebruikt; de werken kunnen bedoeld zijn om ingelijst te worden of om kleding, bedtextiel, meubelbekleding, kussens, altaarkleden, ceremoniële voorhangen of andere zaken te versieren. (AAT-Ned)
 • klederdracht
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Siebe Jan Bouma
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Terschelling
architect, ontwerper, tekenaar, aquarellist

Siebe Jan Bouma

Groningen (stad), 23 maart 1899 – Den Haag, 10 december 1959
Lees meer
RKD