Datering
Maker Gerrit Ritske Kruissink

Huwelijks mis op tweede paasdagmorgen

Tijdens een huwlijksmis op tweede paasdag morgen in de St. Vincentius a Paulo kerk, worden drie bruidsparen in de echt verbonden voor het altaar. Hier het verlaten der kerk.

Identificatie
Titel
Huwelijks mis op tweede paasdagmorgen
Objectnummer
F003306
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-29189
Over
Onderwerpen
  • Bruiloft
    Ceremonies of riten waarbij een paar in het huwelijk wordt verbonden, met de bijbehorende festiviteiten. Voor de staat van het huwelijk, gebruik huwelijk (sociale constructie). (AAT)Ceremonies or rites joining a couple in matrimony, with its attendant festivities. For the state of marriage, use "marriage (social construct)." (AAT)
  • Klederdracht
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
  • Hoofdbedekking
    Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
Vervaardiging
Maker
  1. Gerrit Ritske Kruissink ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Volendam

Trefwoorden