Datering
Maker Jan Wolthers

Westfriese boerenbruiloft

Opgevoerde boerenbruiloft tijdens het zeshonderd jarig bestaan van de stad Hoorn. Mensen in Westfriese costuums zitten aan lange gedekte tafels aan de Roode Steen.

Identificatie
Titel
Westfriese boerenbruiloft
Objectnummer
F003039
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28956
Over
Onderwerpen
  • Klederdracht (Westfriesland)
  • Bruiloft
    Ceremonies of riten waarbij een paar in het huwelijk wordt verbonden, met de bijbehorende festiviteiten. Voor de staat van het huwelijk, gebruik huwelijk (sociale constructie). (AAT)Ceremonies or rites joining a couple in matrimony, with its attendant festivities. For the state of marriage, use "marriage (social construct)." (AAT)
  • Feest
    Feesten zijn een samenkomsten van een onbepaald aantal personen ter gelegenheid van een heuglijke gebeurtenis of een gedenkdag. (Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
  1. Jan Wolthers ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Hoorn NH

Trefwoorden