Datering
Vervaardiger onbekend

Buitenhaven van Enkhuizen met schepen

Botters in de haven op de achtergrond en twee tjalken op de voorgrond. Achter de kont hangt een Hamburger of Groninger boot. De licht gekleurde botter links is de MK 123 van Dirk en Jan Moenis, die de dwarskuilvisserij uitoefenden. De botter rechts is de EH 8 van Willem de Boer (die in 1984 nog leefde, 95 jaar oud).

Identificatie
Titel
Buitenhaven van Enkhuizen met schepen
Objectnummer
F003014
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28933
Over
Trefwoorden
 • tjalk
  Nederlands, rondgebouwd, gestrekt vrachtschip met volle boegen, vlakke bodem en geringe diepgang. Vaargebied: binnenwateren, beperkte kustvaart.
 • botter
  Een middelgroot vissersschip met een relatief hoge voorsteven en een laag open achterschip. (Licht aan boord (2010))
 • havengezicht
  Voorstellingen met havens aan zee of in een rivier als hoofdonderwerp. (MARDOC)
 • Groninger boot
  Een NoordNederlands type roeiboot of sloep, ook Hamburger of Hamburgse boot genoemd. Zij wordt wel gebruikt als bijboot van binnenvaartuigen die op ruim water varen. De boot is gladboordig gebouwd op een kiel en heeft een rechte, lichtvallende voorsteven en een hartvormige spiegel. De spanten zijn ingebogen. Er zijn vier doften en achter een bank. (aatned.nl)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend (fotograaf)
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen

Trefwoorden