Datering
Maker onbekend

Buitenhaven van Enkhuizen met Urker visser UK 110 aan de kade

Op de voorgrond ligt de schokker UK 110. Aan dek liggen borden voor de kor en een stokkor hangt over boord. De schokker UK 110 van Klaas Kaptein vist ook met de stokkor. Aan stuurboord liggen ook nog een stel borden, die verboden waren op het IJsselmeer. Er komt een tjalk de haven binnenzeilen.

Identificatie
Titel
Buitenhaven van Enkhuizen met Urker visser UK 110 aan de kade
Objectnummer
F003006
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28926
Over
Onderwerpen
  • Schokker (vaartuig)
    Nederlands platboomd vissersvaartuig van de Zuiderzee, vooral gebruikt tussen Enkhuizen, Lemmer, Vollenhove, en Elburg. Het schip heeft een in de langsrichting licht gebogen vlak. De voorsteven is zeer licht gebogen en vallend, de achtersteven recht en vallend. Het gladde boord valt breed open. Het boeisel valt binnenwaarts. De voorsteven is gedubbeld waardoor het massieve aanzicht van dit onderdeel versterkt wordt. Het voorschip is gedekt tot aan de mast. In het ruim is een bun. De zwaarden zijn lang en smal. (MARDOC)
  • Garnalenkor
    Gaand want. Vistuig: kornet dat geopend wordt door een korstok en aan de zijkanten door rechtopstaande korijzers of bokkepoten.
  • Bordenkor
    Gaand want. Vistuig: kornet dat zich opent doordat twee aan de zijkant geplaatste borden op de weerstand van het water horizontaal uitscheren.
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Enkhuizen