Datering
Vervaardiger Jan Wolthers

Reddingsdemonstratie tijdens vlootdag 1961

Helikopter van Kon. Marine haalt slachtoffer van reddingsboot van K.N.Z.H.R.M. Den Helder: de Prins Hendrik.

Identificatie
Titel
Reddingsdemonstratie tijdens vlootdag 1961
Objectnummer
F002441
Handle
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28454
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Trefwoorden
 • vliegtuig
  Een vliegtuig is een luchtvaartuig dat een hogere dichtheid heeft dan lucht en in staat is een gecontroleerde vlucht te maken. Het maakt hierbij gebruik van de opwaartse kracht, lift genoemd, veroorzaakt door de lucht die met een zekere snelheid over het speciale profiel van het vleugeloppervlak stroomt.
 • reddingsvaartuig
  Verschillende soorten boten die worden gebruikt bij reddingsacties op zee; vaak aan beide zijden gelijk en met spierkracht of een hulpmotor voortbewogen. (aatned.nl)
 • scheepsevenement
  Feestelijke, ceremoniële of sportieve gebeurtenis op het gebied van schepen of de scheepvaart en meestal bestemd voor publiek.
 • reddingswerk
  Al het werk dat wordt verricht bij een reddingsactie om drenkelingen of personen die anderszins in een moeilijke en fysiek gevaarlijke positie terecht zijn gekomen waar ze zonder hulp niet uit kuunnen komen, te redden.
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Jan Wolthers
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Den Oever

Trefwoorden