Datering
Vervaardiger Johan Hendrik van Mastenbroek

Baggermolen

Een baggermolen stort keileem in de langszij liggende laadbak MUZ 1101. MUZ is de afkorting van Maatschappij tot Uitvoering der Zuiderzeewerken, een consortium van aannemers.

Een gedeelte van een baggerschip vult de voorgrond van de voorstelling. Aan de rechterkant van het baggerschip liggen langszij circa 4 open schepen. Twee mannen staan in het eerste dat kenmerk MUZ 1101 heeft. Bagger loopt uit een pijp in het rechts naast de MUZ 1101 gelegen open schip. Onder de pijp staat een man. Opschriften/merken: L.o. in zwart krijt: JH van Mastenbroek 1932

Identificatie
Titel
Baggermolen
Objectnummer
001475
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-2837
Over
Trefwoorden
 • Zuiderzeewerken
Werk
Breedte
84.5 cm
Hoogte
65.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Johan Hendrik van Mastenbroek (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • krijt (materiaal)
  Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat. (Conservation Dictionary)Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat, CaCO3.
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 1 januari 1949
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Afsluitdijk
 • Afsluitdijk
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae
schilder, etser, tekenaar, aquarellist

Johan Hendrik van Mastenbroek

Rotterdam, 4 december 1875 – 16 november 1945
Lees meer
RKD

Trefwoorden