Datering
Vervaardiger Jan Wolthers

Vlootdag Urk

De haven van Urk met een kotter (UK 126), dit was de eerste UK 126 met een motor van 120 pk. Eigenaar: Fokke Baarssen. Tijdens de opname werd nog met de bordenkor gevist. Aan stuurboord, dwars van de mast is een bord te zien. Rechts een politievaartuig de RP 1.

Identificatie
Titel
Vlootdag Urk
Objectnummer
F002280
Handle
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28306
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Trefwoorden
 • scheepsevenement
  Feestelijke, ceremoniële of sportieve gebeurtenis op het gebied van schepen of de scheepvaart en meestal bestemd voor publiek.
 • inspectievaartuig
  Vaartuig waarmee men diverse zaken of regels kan controleren, bijv. bij de Zuiderzeewerken, controle op de visserij etc.; men gebruikte daarvoor allerlei schepen zoals inspectieboeiers, -botters en -schokkers, maar ook stoomschepen.
 • viskotter
  Een stalen vissersschip, met scherpe steile steven, een, naar voor, oplopende zeeg en vaak een flinke verschansing, voortgestuwd met behulp van een verbrandingsmotor. (debinnenvaart.nl)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Jan Wolthers
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Urk