Datering
Vervaardiger onbekend

Bouw fabriek te Urk

Bouw vismeelfabriek, ca. 1913, later elektrische centrale. Voorste rij v.l.n.r. Willem de Vries, wethouder, Pieter (van Bart) Keuter (wethouder 3, 4, 5, 6 onbekend), 7 met lichte hoed is burgemeester Gravenstein. Uiterst links met uniformpet: politie Jonkees. Rechts staat een fabriek in aanbouw, in het midden een groot bord met daarop de tekst 'Verboden Toegang'. In de voorgrond staan heren in donkere pakken en in de achtergrond diverse toeschouwers.

Identificatie
Titel
Bouw fabriek te Urk
Objectnummer
F002091
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28129
Over
Trefwoorden
 • fabriek
  Gebouw of gebouwencomplex waar grondstoffen tot producten verwerkt worden. In het algemeen als utiliteitswerk architectonisch sober behandeld. In XIX begon in Engeland de serieproductie die tot de industriële revolutie leidde. Voor het maken van fabrieken werd veel van gietijzeren draagconstructies gebruik gemaakt. In XX hebben architecten zich er op toegelegd grote fabrieken tot een voorwerp van functionalistische schoonheid te maken in de geest van het (zie) Nieuwe Bouwen of de Nieuwe Zakelijkheid. Voorbeeld: de werken van A. en G. Perret, Mallet Stevens, Le Corbusier, Freyssinet in Parijs, Brinkman en Van der Vlugt in Rotterdam, E. Mendelssohn en H. Poelzig in Berlijn, Vesnin en Sobolev in Rusland. (Haslinghuis)
 • visverwerking
  Activiteiten en werkzaamheden en behoeve van het consumptiegereed maken van vis.
 • groepsportret
  Een groepsportret is in de beeldende kunst een portret van meerdere personen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Urk

Trefwoorden