Datering
Maker Gerrit Ritske Kruissink

De hoogaars wordt gesloopt

De hoogaars TH 27 wordt op de helling bij de werf Jordens te Broekerhaven gesloopt. Stevenbalk en zijde gedeeltelijk nog aanwezig.

Identificatie
Titel
De hoogaars wordt gesloopt
Objectnummer
F001195
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-27638
Over
Onderwerpen
  • Hoogaars
    Nederlands platboomd vissersvaartuig dat vooral gebruikt werd voor de oester- en mosselkweek in Zeeland, de garnaalvisserij in de zeegaten, de visserij en het transport van visserijproducten in Zuid-Holland en in België. Het vlak van de hoogaars is druppelvormig met de ronde kant naar voren. Het voorschip steekt dieper dan het achterschip. Beide stevens zijn recht. De voorsteven is sterk hellend, de achtersteven veel minder. De zwaarden zijn lang en smal. (MARDOC)Nederlands platboomd vaartuig vooral in Zeeland gebruikt voor de visserij en lokale vrachtvaart. Het schip heeft een druppelvormig, recht of gebogen vlak en overnaadse zijden. Beide stevens zijn recht en sterk vallend.
  • Scheepswrak
    Een scheepswrak is het overblijfsel van een schip, dat niet meer te gebruiken is.
  • Scheepsfragment
    Detail of deel van een schip.
  • Scheepswerf
    Werkplaats waar schepen worden gebouwd of hersteld. (BRT)
Vervaardiging
Maker
  1. Gerrit Ritske Kruissink ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht 6 november 1957
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Broekerhaven

Trefwoorden