Datering
Vervaardiger onbekend

De blazer TX 11 en de gezonken schokker UK 110 (voorgrond)

In het voorjaar van 1955 is de schokker UK 110 gezonken. Op de achtergrond de blazer TX 11. In de verte de Compagniesbrug.

Identificatie
Titel
De blazer TX 11 en de gezonken schokker UK 110 (voorgrond)
Objectnummer
F000952
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-27424
Over
Trefwoorden
 • schokker (vaartuig)
  Nederlands platboomd vissersvaartuig van de Zuiderzee, vooral gebruikt tussen Enkhuizen, Lemmer, Vollenhove, en Elburg. Kenmerkend vaar de schokker zijn de sterk vallende voor- en achtersteven Het vlak is lancetvormig en vrij smal, het gladboordige boord valt sterk open (naar buiten) tot aan het berghout.
 • scheepsramp
  Gevallen van zware beschadiging of het vergaan van een boot of schip op zee. AAT [bij: schipbreuken]
 • blazer (vaartuig)
  Nederlands vissersvaartuig dat in de tweede helft van de 19e eeuw is ontwikkeld rond het noorden van de Zuiderzee en de Waddeneilanden. Op het einde van de 19e eeuw werden ze ook gebruikt voor de visserij op de Maasvlakte en de Noordzee, op de Zeeuwse stromen en voor de Vlaamse kust. De blazer was een zwaargebouwd kielschip met een plat vlak en hoekige kimmen, een volle, zware romp, waarvan het achterschip gepiekt was. De voorsteven was gebogen en vallend, de achtersteven recht en vallend. In het ruim achter de mast was gewoonlijk een bun gebouwd. (aatned.nl)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen

Trefwoorden