Datering
Maker Koninklijke Tichelaar Makkum

Bloempiramide

Replica van een zeventiende-eeuwse bloempiramide uit de collectie van het Rijksmuseum door Koninklijke Tichelaar uit Makkum. Deze tulpenvaas bestaat uit elf elementen die op elkaar gestapeld worden. Een ijzeren voetplaat met daarop een buis vormt de stabiliteit in dit geheel. De keramische elementen hebben in het midden een gat en worden zoals ringen om de ijzeren buis heen gelegd.

Gedetailleerde beschrijving

Replica van 17de eeuwse bloempiramide door Koninklijke Tichelaar uit Makkum. Deze tulpenvaas bestaat uit elf elementen die pyramide gewijs op elkaar gestapeld worden. Een ijzeren voetplaat met daarop een buis vormt de stabiliteit in dit geheel. De keramische elementen hebben in het midden een gat en worden zoals ringen om de ijzeren buis heen gelegd. Genummerd 23800-01 t/m 23800-11. Geschilderd signatuur 'A.P. zz museum jan. 2008 F.H.'.

Identificatie
Titel
Bloempiramide
Objectnummer
023800
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
 • kunstvoorwerp
  Een kunstvoorwerp of kunstwerk is een object, of een concept, of een constellatie, dat kan worden gekenmerkt als kunst.Te gebruiken voor werken van de schone of decoratieve kunsten wanneer hun kwaliteit van afzonderlijk en coherent individueel object wordt benadrukt, bijvoorbeeld met betrekking tot conservering of inventarisatie. Gebruik de term 'kunstwerken' wanneer de esthetische aard van het werk wordt benadrukt. Gebruik 'kunst' met betrekking tot de studie of beoefening van de schone kunsten of de schone en decoratieve kunsten samen. (AAT-Ned)
 • vaas
  Relatief hoge houders met een smalle opening, voornamelijk bestemd om een of meerdere knoppen of bloemen in te zetten.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-18336
Over
Onderwerpen
 • design
  Een onderzoeksopzet beschrijft vooraf de uit te voeren stappen in een wetenschappelijk onderzoek. In het wetenschappelijk onderzoek en -onderwijs is het gebruikelijk over research design te spreken. Ook design of experiment (DOE) wordt gebruikt.Een ontwerp is een beschrijving van iets nieuws of een beschrijving van iets bestaands. Een ontwerp is dus een beschrijving (projectie of model) van de (toekomstige) werkelijkheid.Industriële vormgeving, ook wel industrieel (product) ontwerp, productdesign of (industrial) design genoemd, is het ontwerpen van producten die industrieel in massa- of serieproductie worden vervaardigd. Enkele voorbeelden van dergelijke producten zijn de stofzuiger, het koffiezetapparaat, maar ook de rollator, laptoptassen en bureaustoelen.Onder opmaak (vaak ook met het van het Engels afgeleide lay-out aangeduid) wordt verstaan hoe de opbouw van een (grafisch) ontwerp er visueel uit ziet. Het gaat dan om het lettertype, de positie op de pagina, de indeling in kolommen, waar de afbeeldingen staan, enzovoorts.
Werk
Breedte
40 cm
Hoogte
160 cm
Lengte
40 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Koninklijke Tichelaar Makkum
Datering
Materiaal
 • keramisch product
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 22 mei 2008
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Makkum

Trefwoorden