Vorige Zee vol verhalen 10 / 441 Volgende
Datering
Maker anoniem

Portret van Hermien Spaander

Portret Johanna Hermina Carolina “Hermien” Spaander. Het betreft hier een portret van één van de 7 dochters, Hermien, van Leendert en Aaltje Spaander grondleggers van Hotel Spaander. Hermien leefde van 1889-1972. Ze huwde Abraham Haringhuizen. Ze is de moeder van mevrouw P.J. van Helsdingen-Haringhuizen, de schenker van dit portret.

Gedetailleerde beschrijving

Het portret toont de moeder van mevrouw P.J. van Helsdingen-Haringhuizen. Het is geschilderd in groen en blauw tonen. Hermien kijkt rn face a ¾ naar rechts ten halve lijve. Haar blouse gaat bijna op in de achtergrond. De toestand is redelijk. Probleem zijn enkele opstaande craquelées (l.b.), in het voorhoofd (m.b.) en verder in het gezicht. De vernis is vergeeld en het doek heeft een slechte spanning.

Identificatie
Titel
Portret van Hermien Spaander
Objectnummer
023662
Objectcategorie
Schilderkunst
Objecttype
 • schilderij
  Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten.Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
46.0 cm
Hoogte
56.5 cm
Diepte
6.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. anoniem ()
Datering
Materiaal
 • olieverf
  Een verfstof waarin drogende olie als drager voor het pigment fungeert. (AAT-Ned)
 • doek (materiaal)
  Doek is een geweven textielen stof. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 30 mei 2007
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Volendam
 • Wassenaar
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden