Datering

De Dijk

Tentoonstellingsaffiche van DE DIJK, Zuiderzeewerken van J.H. van Mastenbroek, ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de Afsluitdijk.

Affiche van tentoonstelling DE DIJK, met afbeelding van één van de Zuiderzeewerken van J.H. van Mastenbroek, ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de Afsluitdijk, 19 jan - 3 jun 2007.

Identificatie
Titel
De Dijk
Objectnummer
023599
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • affiche
  Aankondigingen die zijn bedoeld om te worden opgeplakt als advertentie, reclame of als kennisgeving van een activiteit, doeleinde, product of dienst. Wordt ook gebruikt voor in grote hoeveelheden geproduceerde decoratieve afdrukken die zijn bedoeld om te worden opgehangen. Voor kleine gedrukte aankondigingen die zijn bedoeld om handmatig te worden uitgedeeld wordt 'strooibiljetten' gebruikt. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-17905
Over
Onderwerpen
 • Zuiderzeemuseum Tentoonstelling
 • dijkwerk
  Werkzaamheden aan dijken.
 • Zuiderzeewerken
Werk
Breedte
30 cm
Hoogte
42 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht 1 januari 2007
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden