Datering

Oorhanger

Een paar rouw oorbellen

Een paar rouw oorbellen, a-b, (behorend bij oorijzer ZZM-23298 t/m 23306), onyx steen in druppelvorm, in het midden een sterretje met een pareltje, onderaan de steen een versiering van een vijftal filigrain draadjes. Melman- Van Dril Catharina (1860-1940)

Identificatie
Titel
Oorhanger
Objectnummer
023305
Objectcategorie
Edele metalen
Objecttype
  • oorhanger
    Te gebruiken voor oorbellen met een hanger. (AAT-Ned)
  • sieraad
    Objecten oorspronkelijk gemaakt op het menselijk lichaam te worden gedragen als ornament met als doel het lichaam te verfraaien.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-17534
Werk
Lengte
4 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • goud
    Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Au en het atoomnummer 79. Het is een zacht, zwaar, chemisch inactief en geel metaal en wordt al sinds de oudheid als edel beschouwd. Het dient in vele culturen als de basis voor materiële handelswaarden. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het wordt bewerkt en vervormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register)
  • onyx
    Een soort calcedoonsilicamineraal die alleen verschilt van agaat wat betreft de rechtheid van de lagen; meestal zwart en wit of rood en wit. (Zuiderzeemuseum)
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 10 november 2003
Licentie
Alle rechten voorbehouden
Locaties
  • West-Friesland
  • Almere (stad)
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden