Datering
Vervaardiger Samuel Lamsveld

Ordonnantie en reglement voor de Binne Veerschippers ...

In het begin van de 17de eeuw waren er al op gezette tijden bootverbindingen tussen steden. Om de beurt mochten schippers deze verbinding verzorgen tegen een vast tarief. Deze zogenoemde beurtschippers moesten zich houden aan de ordonnanties van de desbetreffende stadsbesturen.

Voor de Binne Veerschippers, varende tusschen de Steeden ¦ Amsterdam, Muyden, en Naarden, wegens de Huur-Vragten op ¦ het voorschreve Binne-Veer, en het geen daar voor zal ¦ moeten worden betaalt.; Plakkaat waarop vermeld staat hoeveel de kosten bedragen voor het vervoer van goederen.

Identificatie
Titel
Ordonnantie en reglement voor de Binne Veerschippers ...
Objectnummer
022283
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • pamflet
  Wordt gebruikt voor volledige, niet-periodieke gedrukte geschriften met meestal minder dan 80 pagina's en vaak met een papieren kaft. Soms zijn het korte verhandelingen over actuele thema's of onderwerpen. Voor kleinere gedrukte geschriften bestaand uit één gevouwen en niet ingenaaide of gebonden blad wordt 'vouwbladen' gebruikt. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-1751
Over
Trefwoorden
 • binnenvaart
  Scheepvaart op binnenwateren op rivieren en kanalen. (MARDOC)
 • regelgeving
  Regelgeving bevat directieve kaders, voor het correct implementeren of toepassen van wetgeving. In regelgeving stelt een regelgever uitvoeringskaders aan anderen. Regelgeving is bedoeld om: de strekking van wetgeving nader toe te spitsen op een specifieke bedrijfstak of samenlevingsaspect de wijze waarop wetgeving geïmplementeerd wordt -tijdelijk- bij te sturen.
Werk
Breedte
34.5 cm
Hoogte
40.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Samuel Lamsveld (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • boekdruk
  Wordt gebruikt voor het procédé van reliëfdruk in de context van het drukken van boeken en andere teksten. (AAT-Ned)
Verwerving en licentie
Verworven
vondst 14 februari 1997
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Amsterdam
 • Muiden
 • Naarden
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae

Trefwoorden