Datering

Zuiderzeevisserij in beeld

Tentoonstellings affiche "Zuiderzeevisserij in beeld".

Tentoonstellings affiche "Zuiderzeevisserij in beeld". Tekeningen van Peter Dorleijn 24 april - 17 augustus 1987 Zuiderzeemuseum. Met afbeelding van een tekening van Peter Dorleijn, twee vissers bezig met het binnenhalen van de netten in een bootje.

Identificatie
Titel
Zuiderzeevisserij in beeld
Objectnummer
023270
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
  • affiche
    Aankondigingen die zijn bedoeld om te worden opgeplakt als advertentie, reclame of als kennisgeving van een activiteit, doeleinde, product of dienst. Wordt ook gebruikt voor in grote hoeveelheden geproduceerde decoratieve afdrukken die zijn bedoeld om te worden opgehangen. Voor kleine gedrukte aankondigingen die zijn bedoeld om handmatig te worden uitgedeeld wordt 'strooibiljetten' gebruikt. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-17495
Over
Trefwoorden
  • tentoonstelling
    Een tentoonstelling is het tonen van voorwerpen aan het publiek.
Werk
Breedte
42 cm
Hoogte
59.8 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • papier
    Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
vondst 19 augustus 2003
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden