Datering
Maker

Bruidegomspijp in houten doos

Gedetailleerde beschrijving

Bruidegomspijp van gietklei (a) met pijpekop met afbeelding van man met open mond, hielmerk: lam onder boom). Aan de pijp zit met een kettinkje een open ijzeren dop. De pijp is versierd met roze, witte en blauwe strikjes en bloemetjes van textiel en papier.Reliefpijp van gietklei (b) met ornamentale versieringen op steel en afbeeldingen van personen,een pauw en twee wapens op de pijpekop, met koperen dop aan ketting. Met hielmerk :' het melkmeisje'. De steel is versierd met rode, blauwe en groene strikjes en stoffen/papieren bloemen. De steel is gebroken,was in oorspronkelijke staat 100 cm. In de steel staat: In Gouda en de naam: C.Prince.

Identificatie
Titel
Bruidegomspijp in houten doos
Objectnummer
007932
Objectcategorie
Huisraad
Objecttype
  • pijp (rookgerei)
    Een pijp is een instrument om smeulende tabak te consumeren (roken). De pijp bestaat in essentie uit een langere of korte buis (steel of roer) met een komvormige houder (kop) voor de tabak. (Wikipedia)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-17368
Werk
Lengte
66.4 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. (vervaardiger)
Datering
Materiaal
  • gietklei
    Droge kleipoeder gemengd met 35% tot 45% water waaraan een kleine hoeveelheid elektrolyt (soda, waterglas of een mengsel van beide) wordt toegevoegd om het dun en vloeibaar te krijgen; de vloeibare klei wordt in mallen of gietvormen gegoten. Pag. 26-27 in: Ceramiek / werkgroep o.l.v. Marie-Rose Bogaers. - Leiden : Rijksuniversiteit, Kunsthistorisch Instituut, 1985. - (Technieken in de kunstnijverheid ; 3)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 11 juni 1965
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Marken
  • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden