Datering
Vervaardiger onbekend

Beugeltas

Zilveren beugel gedecoreerd met rank- en schelpwerk. De haak is gedecoreerd met een schild. Op de beugel de inscriptie BKR 1857 en 1723 op beugelhaak, waaruit blijkt dat het voorkwam dat verschillende onderdelen uit erfenis verkregen bij elkaar gevoegd werden.

Blauwe stof, zilveren beugel en haak, met zijde geborduurd, met binnenklep. Buitenzijde beugel gedecoreerd met rank- en schelpwerk. Haak gedecoreerd met schild, waaromheen opengewerkt ornament. Op gladde haak gravure, inscr. BKR 1857 op beugel, 1723 op beugelhaak meesterteken op beugel: RVDW, jaarletter: D/gekroond wapen met figuur en 2 leeuwen.

Identificatie
Titel
Beugeltas
Objectnummer
004414
Objectcategorie
Edele metalen
Objecttype
 • beugeltas
  Tas met beugelsluiting (meestal versierd).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-17260
Werk
Breedte
15.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Materiaal
 • zijde (textiel)
 • zilver
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Techniek
 • borduren
  Verwijst naar het procedé waarbij een naald en een draad of een dunne metaaldraad worden gebruikt voor het stikken van decoratieve patronen in stof, leer, papier of ander materiaal. Gebruik 'brocheren' voor de techniek van het aanbrengen van inslagpatronen, waarmee verhoogde patronen worden ingeweven in een geweven stof.
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 15 september 1953
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae