Datering
Maker Hendrik Lap

Hindelooper dracht

Aquarel, behorende tot serie van aquarellen met een beschrijving in het Hindelooper en het Nederlands en een brief gericht aan de opdrachtgever: dr L.J.F. Janssen te Leiden. De; aquarel omvat de figuren E, F, G en H uit de beschrijving. Van links naar rechts zijn voorgesteld een vrouw in het zware rouw, een vrouw in het zwart en blauw, een vrouw met een wentke aan. Opschriften/merken:; rechtsonder in potlood en zwarte dekverf: H. Lap

Identificatie
Titel
Hindelooper dracht
Objectnummer
021986 /b
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • aquarel
  Een verf die wordt verkregen door pigmenten te mengen in een waterig oplosmiddel, meestal in Arabische gom; wordt doorgaans aangebracht met een kwast. (Zuiderzeemuseum)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-17022
Over
Onderwerpen
 • klederdracht
Werk
Breedte
30.2 cm
Hoogte
23.2 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Hendrik Lap (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.
 • grafiet
Techniek
 • aquarel
  Een verf die wordt verkregen door pigmenten te mengen in een waterig oplosmiddel, meestal in Arabische gom; wordt doorgaans aangebracht met een kwast. (Zuiderzeemuseum)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 9 december 1993
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Den Haag
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae
schilder

Hendrik Lap

Hindeloopen (Nijefurd), 17 mei 1824 – 22 februari 1874
Lees meer
RKD