Datering

Hindeloopen. Plattegrond en aanzichten van gebouwen

Originele pentekening ten behoeve van de Documentatie Landelijke Bouwkunst van een gedeelte van Hindeloopen, getekend in opdracht van het Nederlands Openluchtmuseum.

Gedetailleerde beschrijving

Originele pentekening ten behoeve van de Documentatie Landelijke Bouwkunst van een gedeelte van Hindeloopen. Een van de panden is het gebouw C 103, het dijkhuis dat nu op het buitenmuseum staat. Boven en rechts vier aanzichten/profielen. Linksonder een plattegrond. Geheel linksonder een schets van de plattegrond van Hindeloopen waarop het betreffende deel werd aangegeven Kompasroos in het midden van de tekening.

Identificatie
Titel
Hindeloopen. Plattegrond en aanzichten van gebouwen
Objectnummer
022815
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
  • tekening
    Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-16454
Over
Onderwerpen
  • stads- en dorpsgezicht
    In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.Groepen van onroerende zaken, van algemeen belang vanwege hun schoonheid, onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang, wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich een of meer monumenten bevinden
Werk
Breedte
117 cm
Hoogte
81 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • karton
    Type dun, stijf bordpapier, gemaakt van chemische pulp of lompen van goede kwaliteit. Gewoonlijk gebruikt voor kaarten, borden, afdrukmateriaal en dozen van hoge kwaliteit. Gebruik voor goedkoop bruin golfkarton waarnaar soms wordt verwezen als 'karton' de term 'golfkarton'. ()
Aankoop & Licentie
Verworven
vondst 13 november 2000
Licentie
Alle rechten voorbehouden
Locaties
  • Hindeloopen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden